18. jun. 2014

Ukjent iris - noen som vet hvilken sort?

Denne irisen blomstrer nå, sammen med Iris pseudacorus (Sverdiris). Den ligner igrunnen sverdirisen, men er litt høyere (her hos meg 110 cm blad og blomst). Og den mangler de ørsmå sidebladene på blomsten som sverdirisen har. Har tenkt litt på Iris setosa, men er ikke helt sikker.
Iris sibirica blå gammel

10 kommentarer:

 1. Det kan være I.setosa eller I. sibirica. Begge to er veldig like :-)

  SvarSlett
 2. Ja de er like. Men denne mangler blomsterbladene som står opp på Iris sibirica (fra mitt barndomshjem ca. 1960) og bladene er mer enn dobbelt så brede og ligner veldig på sverdirisens blader. Har lagt til bilde av Iris sibirica.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, når en sammenligner bildene så ser jeg at det ikke er en sibirica. Det finnes så utrolig mange soter av disse, at det er bortimot umulig å fastslå de. Men den var veldig vakker den du har der :-)

   Slett
  2. Ja det er ikke så enkelt å finne rett sort :-). Men tror nok det er en setosa. Fant identiske bilder med mine på nettsiden Wildflower Center. Det betyr jo ikke så mye hvilket navn den er, men er man samler.....

   Slett
 3. Vet inte namnet, men njuter av de vackra bilderna!

  SvarSlett
 4. Hei! Den er i hvert fall vakker. I år delte vi flere tuer med I. sibirica og plantet glad og fornøyd, men de har blitt angrepet av bittesmå svarte billelignende insekter. Jeg tror de suger ut plantesaften og plantene visner rett og slett. Ganske irriterende, men vi har heldigvis back up andre steder i hagen. Er så glad i denne blåfargen. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Så synd med billene, men godt å ha backup andre steder i hagen. Håper billene er en engangshendelse! Jeg og en plantevenninne deler planter oss i mellom og det har vært en grei backup :-). Ja blåfargen på den gamle Iris sibirica er flott!

   Slett
 5. Flott var den iallefall:-)

  Ha en fin ukeslutt

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Ha en riktig fin uke du også!

   Slett