19. okt. 2014

Helgegleder 82 og høstens krigere

Igjen har det vært opprydding inne og ute :-). Blir visst aldri ferdig. Masse løker er satt ned i hagen. Kasser er tømt, alle sommerblomster fjernet. Fortsatt er det noen som blomstrer til tross for at det snødde denne uken. Utrolig at blomkarsen fortsatt henger med.... Den ble fjernet i dag med masser av knopper. Stokkrosa står like fint med fylte rosa blomster og mange knopper som nok ikke rekker å blomstre. Ellers er det nok høsten som preger hagen i sin helhet. Noen høstasters holder fortsatt stand. Den fylte Colchicumen blomstrer, mens den enkle er avblomstret. Torsdag var jeg på Garden Living for å hente løker. De hadde mange flotte Colchicum. Så 4 forskjellige ble med hjem og er plantet :-). I år har jeg satt ned mest botaniske løk, så får vi se om de overlever i lengden.  Vi har vært en tur til Fuerteventura siden sist. Det er en veldig gold øy, men rundt hotellene var det fine planter.


Colchicum kjøpt som hvit eller rosa, men den som har overlevd er blitt noe i midt mellom :-)



Colchicum Violet Queen og Alboplenum

Colchicum Spesiosum og Colchicum Waterlilly






4 kommentarer:

  1. Spennende planter i andre deler av verden også!
    Botaniske tulipaner har jeg god erfaring med. Tenkte jeg skulle bestille løk fra Garden Living i år, men det ble glemt..
    Her og er det knopper som nok ikke kommer ut, men de har jammen hodt ut lenge også.
    Ha en fin kveld:)

    SvarSlett
  2. Flotte tøffinger og fine eksotiske planter, blomkarse og stokkroser holder ut her også.
    Ha en fin høstdag, Maritklem.

    SvarSlett


  3. Beautiful autumn. Flowers bloom in color! For me a lot of them still flourishes, but the leaves of the trees dropped. Regards, Anna......

    SvarSlett
  4. Flott stokkrose! Jeg mista mine den siste skrekkvinteren (til 2013). Men nå er det nye frøplanter på gang :-)

    SvarSlett