5. apr. 2017

Jordrotter!!! Og mange av plantene, løkene etc. er borte. Har noen gode råd?

Det ser ut til at jordrotter har inntatt bedet i fjellet. Heldigvis ser det ut til at de bare har inntatt det store bedet, ikke de små. Mange hull, og plantene og løkene jeg kikker etter kan jeg visst glemme. Våririsen som jeg synes er så fin, dukker nok ikke opp :-(.
Noen som har noen gode råd som virker?

8 kommentarer:

 1. Ergerlig med uønsket besøk, ja. Jeg så en vånd her i fjor, men det var på et område som hadde ligget i brakk i noen år. Leste akkurat at de likte ikke bråk og bli forstyrret. Så du må nok være mer i aktivitet akkurat der ;)
  Håper at det dukker opp noen løker da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er litt ergerlig. Men håper det dukker opp noen løker, selv om det ser dårlig ut. Ja jeg må nok være mer aktiv i det bedet :-). I helga får jeg gå igjennom bedet og flytte det som kan flyttes.

   Slett
 2. Hei Anne

  Sikken noget de spiser det hele, og når de har gjort det spiser de resten.....
  Der er 2 løsninger, at dræbe dem eller at skræmme dem væk, de kan ikke lide lugten af salmiakspiritus, så noget køkkenrulle ned i alle hullerne og hæld godt derned og en plade ovenpå.
  jeg ved ikke om i må gasse dem i Norge? Det gøres med noget der hedder karbid her i Danmark, det reagerer med fugtighed og så laver en gas der er giftig og dræber dyrene, det er mere humant end fælder.

  Held og lykke

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for gode råd! Tror jeg prøver med litt salmiakk på kjøkkenpapir, kanskje det skremmer dem vekk. Jeg skal undersøke det med karbid. Noe må jeg gjøre i alle fall :-).

   Slett
 3. Hei. Ergerlig med disse udyrene. Noen gode råd har jeg ikke, men ser Karsten over her har. Håper at du får bukt med det. Lykke til. Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Ja jeg håper jeg klarer å bli kvitt dem.

   Slett