13. mai 2017

Primula denticulata Kuleprimula

Jeg har fire forskjellige kuleprimula i hagen. Den lyslilla var blindpassasjer når jeg kjøpte en annen primula i 2015. De andre er kjøpt i 2012. Den røde og blå ser ut til å trives,men formerer seg lite.
Den hvite måtte jeg redde den siste lille rosetten av i fjor. Så bilde av den er fra tidligere år.
Den krever god drenering, men fuktig moldjord. Sol/halvskygge. Kuleprimulaen blomstrer i mai/juni og blir ca 25 cm. høy. H7/8

Primula denticulata Rubin Kuleprimula


Primula denticulata Blaue Auslese Kuleprimula


Primula denticulata Kuleprimula (den lille blindpassasjeren)

Primula denticulata alba Kuleprimula

9 kommentarer:

 1. Ja, de er så fine! Her frøsår de seg rundt omkring i hele hagen. Det er morsomt at de krysser seg også. Jeg hadde opprinnelig bare blå og hvite, men nå har jeg en maken til den du viser øverst. De trenger god drenering tror jeg for å trives. Jeg har nok en hvit jeg kan sende deg hvis du vil ha :)
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
  Svar
  1. Så heldig du er som får de til å spre seg. De er så fine. Her står de kanskje for skyggefullt til. Den i surjordsbedet ser ut til å trives best. Jeg takker gjerne ja, hvis du har en å avse. Jeg synes de hvite er finest. Si ifra om jeg kan sende deg noe i gjengjeld. Ha en fin søndag!

   Slett
  2. Jeg har ikke epostadressen din mer. Send en epost til veslepus10@gmail.com så finner vi ut av det :)
   Ha en fin søndag!

   Slett
 2. Hei Anne

  Man må jo begrænse sig - Primula kunne ellers let blive en dille også her:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er det ingen begrensning ;-), alt fra villblomster til de litt sjeldnere :-). Primula er flotte. Har veldig sansen for aurikler. Ha en fin søndag!

   Slett
 3. Hei!
  Kuleprimula er en favoritt. Primula er en plante jeg får flere og flere av. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg er også begeistret for Primula. De jeg får best til er aurikler, men har andre også. Ha det godt!

   Slett
 4. Jeg kjøpte meg en kuleprimula for et par år siden, men nå ser jeg den er borte. De skal gjerne ha det litt fuktig? Lurer på om det ble for tørt, for den sto ikke så langt unna ei diger bjørk. De er så vidt jeg vet veldig herdige, så det kan ikke være det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hatt mine noen år, men den hvite vil ikke helt. Jeg har den blå i surjordsbedet og der trives den. Men som Marit sier over her, er visst god drenering viktig. Jeg skal flytte litt på mine :-).

   Slett