13. nov. 2012

Staudefrø sådd for overvintring ute


I år har jeg tatt av adskillig når det gjelder staudefrø. Alt jeg sådde forrige høst kom ikke opp men det var veldig morro med de sortene som klarte seg. Regner med at jeg får full glede av dem til våren.
I år har jeg prøvd meg på noen urter: Allium ursin, Valerina officinalis, Mentha spicata, Mandragora officinarum, Ephedra sinica, Ephedra viridis, Hablizia Tamnoides.

Men mest stauder:  8 forskjellige typer Aquilegia, Fritillaria pallidiflora, Primula hirsuta, Primula capita, Mertensia virginica, Veronica gentianoides, Anemonopsis machrophylla, Thalictrum rochebrunianum, Helleborus orientalis, Polemonium Bilbo, Armeria pseudarmeria, Dictamnus albus, Astrantia Rubra, Malva sylv. mauritiana, Anemonopsis mac. White Swan.
Veldig spent på hva som kommer opp til våren :-).

4 kommentarer:

 1. Hei,
  Du er komen godt igan med sådden seg eg. Ja det kribler i fingrane.
  Eg fekk ei laddning med frø i posten i dag....men eg brukar ikkje så dei før i årsskiftet. Berre dei som må såast ferske.
  Ha det fint.

  SvarSlett
 2. Så mye lekkert du har sådd da! Allium ursinum, ramsløk prøvde jeg i fjor, men ingen spiring, s¨å da ble det stiklinger i stedetfor :) Jeg har såvidt begynt, men har mye igjen å så. Jeg tenkte å så mesteparten rundt nyttår! Ønsker deg lykke til med sådden!

  SvarSlett
 3. Friskt satsat, det kommer nog gå bra denne gangen men god frøspiring. Selv har jeg ikke sått et eneste i høst.. Prøvde også ramsløk i fjor uten hell....

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige kommentarer! Ja kanskje burde jeg ventet litt med å så. Men det var så godt å få frøene ut i potter. Blir spennende, i alle fall, å se hva som dukker opp. Ha en flott dag!

  SvarSlett