17. mar. 2013

Vårtegn 2013 uke 1

Det er ingen vårtegn å spore ute. I går snødde det nesten hele dagen så nå har vi rundt 20 cm. snø og is i hagen. Tiltross for at vi har hatt mange solfylte dager har det vært så kaldt om natta og om dagen at noen smelting er det ikke blitt. Vi har tre rådyr i området som har vært i hagen hvert år, men de har bare spist av fugleneket og gått igjen. Men etter at naboen har satt ned masser av tuja, som tydeligvis er favorittmat, er de i hagen vår og koser seg hver dag. Er spent på hvordan det utarter seg utover våren. Det er kommet ørsmå spirer på det nysådde inne. Ellers er det litt vårlig inne med tulipaner :-). 9 kommentarer:

 1. Det er jammen godt at vi kan kjøpe oss vårteikn å pynte opp med inne når dei ikkje vil vise seg ute.
  Vårlig og fin tulipanbukett.
  God ettermiddag, frå MarJE.

  SvarSlett
 2. Så deilig å kunne "jukse" litt med vårtegn inne når våren er litt vrang ute.

  Fin søndag til deg !!

  SvarSlett
 3. Når våren let vente på seg ute får me lage vår inne :)
  Tulipaner lyser opp på bordet :)

  SvarSlett
 4. Godt vi kan starte våren inne...den lar vente på seg i hagene iår:)
  Fint bilde av rådyr..men de er vel sultne på det meste i hagen din etterhvert....
  Ha en fin søndag:)

  SvarSlett
 5. Tulipaner gir vårstemning i stua :) Nydelig buketter!
  Så flott bilde av rådyrene. De er vakre dyr, men det er ikke gøy når de ødelegger i hagen. Vi har de også innom, og her er de særlig glad i krokus og perleblomst...

  Takk for besøk og hyggelig kommentar :)
  Hilde.

  SvarSlett
 6. Rådyr er flotte, men det er ikke bra om de livnærer seg på hagens knopper! Håper de finner seg et nytt matfat på sikt.
  Fine tulipaner - det er deilig med vår inne når den lar vente på seg ute.
  Hyggelig at du deler vårtegn!
  Ha en fin uke:)

  SvarSlett
 7. Flotte rådyr, men fint om de kan være et annet sted enn i hagen ;). Jeg har også et rådyrtråkk i Eplehagen min - de gnafer i seg tulipanene med aller største appetitt. Bergeniaen spiser de midtvinters - da sparker de vekk snøen og spiser røttene. Men jeg tror den forrige eieren av Eplehagen har plantet en del vekster som rådyrene ikke er så glad i. Blant annet berberis innimellom andre vekster og Barlind istedet for tuja. Ikke vet jeg sikkert - det bare aner meg at disse får stå urørt av rådyrene.

  SvarSlett
 8. Rådyr er flotte dyr, men jeg vil helst bare se de på bilder ;-) De er i området her også, men har ikke sett de i vinter. Håper at hagen din får være i fred for de.

  SvarSlett
 9. Takk for hyggelige kommentarer og råd :-). Her må jeg nok passe på ja. Skjønner at tulipaner er yndlingskosten, men at de går på litt annet også. De har vært bortpå eføyen hos oss, men bare noen jafs. Hmmm. Men vakre er de i alle fall :-).

  SvarSlett